Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

κούκλες διπλής όψης.

Είναι πολύ συναρπαστικό μπροστά στα μάτια σου μια κούκλα να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, εντελώς αντίθετο. Αυτό είναι το πνεύμα των κουκλών διπλής όψης που σας παρουσιάζουμε. 
Πρόκειται στην ουσία για μια κούκλα που στο κορμί της υπάρχει και μια άλλη ή οποία κρύβεται κάτω από το μακρύ της φόρεμα.

Με μια κίνηση γυρίζουμε το φόρεμα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών μας παρουσιάζεται η άλλη κούκλα.
Το σκεπτικό είναι πως αυτοί οι χαρακτήρες δεν μπορούν ποτέ να συναντηθούν. Είναι δύο άκρα αντίθετα.
Έτσι δημιουργήσαμε και παρουσιάζουμε τις κούκλες:



Η καλή και η κακή διατροφή
Η ημέρα και η νύχτα
Η Ησυχία και η φασαρία.

η κακή διατροφή
Το ύψος των κουκλών αυτών είναι 60 εκατοστά μπορούν να στηριχτούν πάνω στο τραπέζι και κινώντας το κάτω μέρος του σώματος της κούκλας αυτή μπορεί να ζωντανέψει.
Το χέρι της κούκλας κινείται με το δικό μας χέρι.
Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και παρουσιάζουμε τις κούκλες στα παιδιά.



Ένα παιχνίδι:

Προτρέπουμε τα παιδιά να κάνουν φασαρία να φωνάζουν να χτυπούν δυνατά τα χέρια τους και τότε παρουσιάζεται ο καπετάν Φασαρίας (θα δείτε περισσότερα παιχνίδια στην σχετική ανάρτηση)

όταν όμως τα παιδιά για μερικά λεπτά εκτονωθούν γυρίζουμε την κούκλα και τότε έρχεται η Κυρία Ησυχία που μας ηρεμεί και μας γαληνεύει.
Η μουσική θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να παρουσιάσουμε τις κούκλες μας.
Όταν το παιχνίδι τελειώσει οι κούκλες πηγαίνουν στην γωνιά τους ή οποία μπορεί με την βοήθεια των παιδιών να διακοσμηθεί κατάλληλα.

Τολμήστε να παίξετε με την κούκλα διπλής όψης είναι πολύ απλό και δεν χρειάζεται ειδική κινησιολογία, προσφέρει ένα θέαμα αφήνοντας άφωνους τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...